Om SAFF tränarutbildning 

Helt fantastiskt att sådan kompetens kommit till Sverige! Man hade önskat de skrev en bok.

"

Våra tränarkurser bygger på den fleråriga utbildning samt de kunskaper och de erfarenheter som  vår spanska fotbollskonsult Javier K Gomez har samlat på sig under sina år som professionell tränare i Spanien och Sverige. Vårt kursutbud ger dig som svensk barn- och ungdomstränare en unik inblick i hur man arbetar inom den spanska ungdomsfotbollen och vad svenska klubbar och tränare kan lära av detta.

 

Kurserna fungerar både som inspiration men ger även deltagarna verktyg att själva utveckla sina lag mot en professionell nivå. Samtliga strategier, taktiker och verktyg som presenteras i kurserna har också praktiserats i den semi-professionella klubben Spanska Akademin FF med mycket goda resultat. 

Läs mer om våra olika delkurser och utbildningspaket här nedan. Vi kan även erbjuda fler fördjupningskurser med mer praktisk inriktning och ett mentorsprogram med Javier K Gomez som vidare hjälp och stöd i din förenings utveckling. 

Inspirationsföreläsning

Varför inte passa på att boka in vår fotbollsexpert Javier K Gomez till tränar kick-offen eller årsmötet och lyssna på hur spansk barn- och ungdomsfotboll professionaliserats under 90- och 00-talet? Hur har utvecklingen av den spanska ungdomsfotbollen bidragit till att ta fram stjärnor som Xavi, Iniesta, Piqué, Fabregas, Puyol, Casillas, Villa och Silva? Och hur kan svensk ungdomsfotboll, tränare och klubbar lära av detta?

Pris: 1250kr

Kurs A - Organisation & spansk fotbollsfilosofi

"

Genomgående en bra utbildning.

Denna introduktionskurs lämpar sig både till styrelsemedlemmar och tränarstaben och beskriver hur man bygger upp en semi-professionell förening samt hur man skapar en fotbollsfilosofi som genomsyrar hela klubben från knattar till seniorer. Styrelsemedlemmar och tränare kommer och går men klubbens fotbollsfilosofi den ska bestå! Kursen ger även en djupare insyn i den spanska fotbollsfilosofins historiska utveckling under 90- och 00-tal och hur den kommit att bana väg för Spaniens alla mästerskapstitlar och stjärnspelare de senaste decenniet.

Exempel på områden som berörs:

- Vad är en semi-professionell förening och hur bygger man upp den?

- Att skapa en fotbollsfilosofi

- Den spanska fotbollsfilosofin och dess moderna historia

- Respekt, disciplin och kunskap i fokus

Föreläsningsomfång: 2x45 minuter

Kursen kan både tas separat eller tillsammans med fler kurser under en endags- eller en tvådagsutbildning. Läs mer om heldagsutbildning här.

Pris: 1500kr per person

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Kurs B - Ledarskap: att leda ett lag

Vad gör en tränare till en bra ledare och fotbollscoach? Ska man vara kompis med sina spelare, en stenhård coach eller kan man vara både och? Var, när och hur drar man så gränsen mellan ledare och vän? Detta ämne är något av vår konsult Javier K Gomez specialiteter och det ämne han själv ansvarar för under sina föreläsningar med spanska fotbollsförbundet. I Spanska Akademin FF ligger fokus på en disciplinerad träning och en ömsesidig respekt mellan spelare och tränare. Exempel på ledarstilar från den spanska fotbollen med den spanske tränarhjälten Luis Aragonés ges också.

Exempel på områden som berörs:

- Ledarskap och ledarstil

- Träningsplanering i mikro och makrocykler

- Hur skapar man motiverade spelare och hur bibehåller man motivationen?

Föreläsningsomfång: 2x45 minuter

Kursen är en fördjupning av kurs A och kan med fördel tas tillsammans med fler kurser under en endags- eller tvådagsutbildning. Läs mer om heldagsutbildning här.

Pris: 1500kr per person

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Kurs C - Fysisk träning, den spanska modellen

"

Konkreta idéer att ta med till egna träningar. I sin helhet mycket bra.

Glöm halvmilsjogg i elljusspåret, sitt-ups och armhävningar och sporadiska och spontana fyspass. Fysikträning är fotbollens A och O när det kommer till skadeförebyggande träning. Dessutom skall fysik tränas där fotbollen utövas, på planen. Under Spanska Akademins verksamma år har det inte förekommit en enda förslitningsskada, och spelarna har varit som bäst de sista 20 minuterna av matchen när motståndarlaget börjat vekna. Lugn, vi lär dig hur du ska planera och utföra en underhållande fysträning på veckobasis som dina spelare kommer älska.

Exempel på områden som berörs:

- Styrka

- Uthållighet

- Fartlek

- Nutrition

- Praktiska exempel på planen

Föreläsningsomfång: 3x45 minuter (90min teori och 45min praktik)

Kursen är en fördjupning och en fortsättning på A och B och tas med fördel tillsammans med fler kurser under en endags- eller en tvådagsutbildning. Läs mer om heldagsutbildning här.

Pris: 2250kr per person

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Kurs D - Teknik, den spanska modellen

Vem vill inte bli en tekniskt skicklig spelare och vilken tränare önskar inte ett "tiki-taka" spelande lag? Vår kurs i spansk teknisk fotboll berör delar som passningsspel, bollkontroll, spelaröverblick, smart bollinnehav, visar hur man tränar individuell teknik i denna lagsport och hur man arbetar fram ett "tiki-taka" spel långt från den svenska "långbollstekniken".

Exempel på kursämnen som berörs:

- Individuell teknikträning

- Kollektiv teknikträning

- Praktiska exempel på planen

Föreläsningsomfång: 3x45 minuter (90min teori och 45min praktik)

Kursen är en fördjupning och en fortsättning på kurs A, B och C och kan med fördel tas tillsammans med fler kurser under en endags- eller tvådagsutbildning. Läs mer om heldagsutbildning här.

Pris: 2250kr per person

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Kurs E - Från metodologi till taktik & strategi

Sist ut i vår tränarutbildning är en workshop baserad kurs om taktik och strategi. Den initieras med en övergripande föreläsning om anfalls, försvars och omställningsmetoder. För att kunna få ut mesta möjliga av denna kurs är det viktigt att föreningen har en tydlig fotbollsfilosofi och tränarna känner sina spelares styrkor och svagheter samt har en god baskunskap om fotboll. Denna kursen initierar och vägleder tränare till att börja bygga sin egen spelmodell. Lika många som det finns tränare, finns det spelmodeller och ingen är bättre eller sämre än den andre. Det viktiga är att man som tränare har god kunskap om sina spelare och en grundidé om hur man vill föra spelet.

Exempel på områden som berörs:

- Metodologi, träningsmetoder

- Spelmodell och uppställning - Gomez modell

- 7-, 9- och 11-mannafotboll

- Fasta situationer, "gol regalado" och en miljon "automatismer"

- Praktiska exempel på planen

Föreläsningsomfång: 3x45 minuter (90min teori och 45 min praktik)

Kursen är en fördjupning och en fortsättning på A, B, C och D  och tas med fördel tillsammans med fler kurser under en endags- eller en tvådagsutbildning. Läs mer om heldagsutbildning här.

Pris: 2250kr per person

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Utbildningspaket 

Vi erbjuder en skräddarsydd helgutbildning med upp till tre delkurser per dag för den som vill ha en rivstart i spansk fotbollsfilosofi. Du kan välja att boka en kursdag med 2-3 kurser eller två kursdagar med samtliga 5 kurser. 

Kursort: Helsingborg (Vill du vi kommer till er förening? Kontakta oss för offert).

I helgkursen ingår:

- Frukost

- Lunch

- Eftermiddags fika

- upp till 5 delkurser

- Diplom

Föreläsningsupplägg dag 1:

9.00-9.30: Frukost och introduktion

9.30-11.45: Delkurs A 

12.00-13.00: Lunch

13.00-15.00: Delkurs B

15.00-15.30: Fika

15.30-18.30: Delkurs C

Föreläsningsupplägg dag 2:

9.00-9.30: Frukost och sammanfattning av dag 1

9.30-12.30: Delkurs D 

12.30-13.30: Lunch

13.30-14.15: Delkurs E

14.15-14.45: Fika

14.45-16.30: Delkurs E forts.

16.30-17.00 Utvärdering och avslutning

Paketpris: 5000kr per person (3000kr per dag)

Grupprabatt för föreningar: Kontakta oss för pris

Boka kurstillfällen 2020

 
 

Kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa dig!

SAFF Consulting

Javier Karroum Gomez

Fotbollskonsult

Tel: 070-540 99 53

javier@spanskaakademin.se

Linn Andersson

Kommunikationskonsult

Tel: 073-97 45 956

saffconsulting@spanskaakademin.se

Org. nummer: 969780-0796

VAT. nummer: SE969780-079601

  • Facebook - Vit Circle
  • Instagram - Vit Circle
  • YouTube - Vit Circle
  • Linkedin - Vit Circle

© SAFF Consulting